2014. szeptember 7., vasárnap

Takarékosság a héten 6.

Semmi jót nem tudok írni a hetünkről, a túlélésre játszottunk.
A nyári szünet nagy semmittevése után óriási váltás volt a suli, ovi. A koránkelés, a figyelem, hogy mindig minden bent legyen időre, amit kérnek a tanárok, óvónők.

- Arra figyeltem, hogy mivel nekem csak ebédre vannak befizetve a gyerekeim a suliban, minden nap csomagoltam nekik itthonról tízórait és uzsonnát.
Van ugyan iskolai büfé, de nagyon drága és csupa nasit árulnak csak. A szendvics már korán reggel elfogy, utána már csak csoki, nyalóka, chips van. Hát arra meg nem adok pénzt.

- A héten többször is bicajjal mentem intézni az ügyeimet, így a BKV jegyek árát megspóroltam:)

- Ami még hiányzott a suliba tancucc, azt most extra akciós áron tudtam megvenni az Auchanban

- Hétvégén ismét remekül éreztük magunkat, kihasználtuk, hogy sokfelé volt a környékünkön ingyenes rendezvény. Szombaton a Dechatlon Sportnapon, ahol a gyermekeim mindenféle sportot ki tudtak próbálni, sőt lovagoltak is. Vasárnap a kerületi Szomszéd Ünnepre mentünk ki, ahol rengeteg ismerős családdal találkoztunk. Sokféle program volt: bábelőadás, táncház élőzenével, sportversenyek, bográcsozás, kézműves programok a gyerekeknek. Remekül éreztük magunkat:)

Remélem a spórolás miatt senki nem mond le a szórakozásról! Nem szabad! Én már rájöttem. Volt idő amikor otthon gubbasztottunk, mert nem volt pénzünk, de aztán rájöttem, hogy a gyerekek ezeken az ingyenes programokon is jól érzik magukat, ők nem várják el, hogy drága fizetős helyekre menjünk. Akkor miért maradnánk otthon? Enni, innivalót viszek nekik itthonról és mehetünk:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése