2014. szeptember 13., szombat

5+1 szuper oldal gyakorláshoz, tanuláshoz


Megkezdődött a suli és vele megkezdődtek a házi feladatok és a gyakorlások is. Nekünk gyakorlásra nagyon bejöttek a különböző online interaktív gyakorló oldalak és az internetről nyomtatott feladatlapok. A nagylányomnak inkább a nyomtatott feladatok jöttek be, míg a kisfiam, aki most lett 2. osztályos inkább a számítógépen szeret gyakorolni és a papír alapú gyakorlófüzetektől frászt kap:) Szerencsére mindkettőjüknek találtam bőven olyan oldalt, ahol tudnak a korosztályuknak megfelelő feladatokat gyakorolni.


És akkor lássuk a kedvenceinket:

1. Okosdoboz 
web: http://www.okosdoboz.hu/
1-től 4.osztályig lehet tantárgyat választani. Csak 48 feladat ingyenes, de nekünk ez is elég a    gyakorláshoz, szerintem:)  persze meglehet venni osztályonként 2950 Ft-ért a többi feladathoz is a hozzáférést, aki szeretné...

2. Írj helyesen!
web: http://irjhelyesen.hu/index.php
Helyesírás gyakorló oldal, ahol szerintem minden korosztály talál magának gyakorló feladatot. Az elsősnek ott az abc, a magánhangzók , mássalhangzók gyakorlása. Nagyobbaknak pl. a j és ly gyakorlása. De van tollbamondás is.

3. Okosító
web: http://www.okosito.hu/
Erre az oldalra a nyelvtanulás miatt találtunk, mivel itt interaktív lehet meghallgatni a szavak kiejtését. A választható nyelvek: angol, német, olasz, francia, spanyol, horvát, orosz és román. Témakörönként vannak összegyűjtve az alap szavak. Alsósoknak, kezdő nyelvtanulóknak tökéletes.

4. Gyakorolj!
 web: http://www.gyakorolj.hu/
Itt 1-től 8. osztályig lehet oktatófeladatokat választani. Rengeteg van rajta tényleg. Szerintem, aki itt nem talál az adott tantárgyhoz gyakorló feladatot, akkor olyan nincs is:)

5. Szivárvány újság
web: http://szivarvanyujsag.tudastar.com/index
Itt 1-től 4. osztályig a napis feladatok fül alatt vannak nyomtatható feladatok.

+1 blog, amiről rengeteg gyakorlót töltöttem le az elmúlt időben: Marci fejlesztő oldala
Nem tudom ki írja, de innen is üzenem neki, hogy nagyon köszönöm a sok gyakorlót, amiket az elmúlt években innen ki tudtunk nyomtatni!

Aki tud még hasonló gyakorló oldalakat alsósoknak valót, megköszönöm, ha megírja kommentben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése