2014. szeptember 25., csütörtök

Lekváros kifli

Tegnap délután sütöttem ezeket a gyönyörű kis lekváros kifliket, mert a gyerekek már nagyon nyafogtak, hogy unják a szendvicset és valami mást csomagoljak nekik a suliba. Hát ezek a kis kiflik pont jók lesznek. Én a tésztát 4 felé osztottam és abból lett 32 db kisebb kifli.

Lekváros kifli

Hozzávalók:
Tészta:
  • kb 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
  • 20 dkg sütésálló lekvár
A tetejére:

  • 1 tojás sárgája
Elkészítése:
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk és a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott vajjal, a sóval és citromhéjjal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Letakarjuk, kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra. Könnyebb kinyújtani, ha felezzük a tésztát és két kört nyújtunk, amiket 8-8 részre vágunk, így lesz végül 16 db kiflink. Ha kisebbeket szeretnénk, akár négy részre is oszthatjuk a tésztát, ekkor 32 db kis méretű kifli lesz.
Minden cikk közepére teszünk egy diónyi méretű lekvárt és feltekerjük. Sütőlapra helyezzük és tojás sárgával megkenjük, majd közepes lángon 15-20 percig sütjük.
Recept forrása: http://receptneked.hu/nagy_receptjei/lekvaros-kifli-5/ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése