Lekváros kifli
Hozzávalók:Tészta:
- kb 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 15 dkg vaj
- só
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg sütésálló lekvár
- 1 tojás sárgája
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk és a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott vajjal, a sóval és citromhéjjal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Letakarjuk, kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra. Könnyebb kinyújtani, ha felezzük a tésztát és két kört nyújtunk, amiket 8-8 részre vágunk, így lesz végül 16 db kiflink. Ha kisebbeket szeretnénk, akár négy részre is oszthatjuk a tésztát, ekkor 32 db kis méretű kifli lesz.
Minden cikk közepére teszünk egy diónyi méretű lekvárt és feltekerjük. Sütőlapra helyezzük és tojás sárgával megkenjük, majd közepes lángon 15-20 percig sütjük.
Recept forrása: http://receptneked.hu/nagy_receptjei/lekvaros-kifli-5/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése