2013. október 7., hétfő

Heti menü tervem

Ezen a héten a cél, hogy még mindig a hűtőben, mélyhűtőben lévő dolgokból fogok főzni. Nem akarok semmit vásárolni, max. kenyeret, pékárut. Spórolok a karácsonyra:) Tudom, tudom, messze van még, de nagy a család és nem árt némi plusz pénz majd az ajándékvásárlásokra.

Szeptember óta újra elkezdtem írni a kiadásokat, hogy mire mennyi megy el, és döbbenten látom, hogy megint rengeteg pénzt szórunk el apróságokra: sulibüfé, gyerekújság, olcsó pár százas játékok, de ha ezeket összeadjuk az egy hónapban 5000 Ft körül van. Na ezekre most nagyon figyelek, hogy elkerüljem.
Hétvégén történt, hogy az Állatszigeten voltunk egy inygenes rendezvényen az Állatok világnapja alkalmából. Vittem enni, inni a gyerekeknek azzal nem volt gond. De árultak ott egy repülőt 1600 Ft-ért, ami hungarocelből készült. Anyagára kb. 100 Ft lehet! Persze a fiam hisztizett érte, hogy ő olyat akar, a lányok is támogatták a tervben, de én keményen ellenálltam. Miután eljöttünk még egy fél órát duzzogott a gyerek, de azóta eszébe sem jutott a repülő:)
Szóval így kell ezt csinálni! Kitartani az álláspontunk mellett és kész.

Na de visszatérve a menüre.
Hétfő: pörkölt, tészta, csalamádé  - maradékok tegnapról:)
Kedd: paradicsomos káposzta, fasírt
Szerda: Sárga bableves, nudli
Csütörtök: Nigella féle tepsis krumpli
Péntek: Brokkoli krémleves, túrógombóc
Szombat: Húsleves, túrógombóc
Vasárnap: Húsleves, rizseshús

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése