2016. január 14., csütörtök

Ne dobj ki ételt!



Te mennyi ételt dobsz ki egy héten?
Most azt gondolod, nagyon keveset..... de biztos ez?
Én a napokban gondoltam át tudatosan, hogy mi bizony elég sokat kidobunk: a gyerekek megmaradt és megszáradt uzsonnája, a lejárt joghurt vagy tejföl a hűtőből, a gyümölcsöstálban megromlott narancs vagy mandarin, az ebédről megmaradt kisadag tészta, amihez már nem maradt semmi feltét, és sorolhatnám még, de szerintem ezeket a helyzeteket ti is ismeritek.

Nos, ezek a kidobott pénzek. Ezekre kellene jobban odafigyelnünk. A Magyar Élelmiszerbanknak van egy weboldala az Esélyt az ételnek, aminek pont ez a célja, hogy megtanítsa nekünk, mire figyeljünk az ételekkel kapcsolatban. Fontos, hogy a megfelelő minőséget vegyük, a helyes tárolás,a felhasználás, a maradék fagyasztása és persze az újrahasznosítás is. Ezekre mind-mind kaphattok ötleteket a weboldalon. Érdemes elmélyedni a témában, mert sok kicsi sokra megy alapon, ezek a kidobott 50-100 ft-os tételek is nagyobb összeggé tudnak összegyűlni egy hónap alatt.

Ha van egy órád, akkor pedig ajánlom, hogy nézd meg a Friss és máris szemét című filmet. Nagyon elgondolkodtató és szívfacsaró látni, hogy mások mennyit dolgoznak azért az ételért, amit kidobunk. (az biztos, hogy én a banánra és a déligyümölcsökre ezentúl sokkal jobban figyelek majd)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése