2016. január 5., kedd

Édes-savanyú csirke rizzsel

A havi költségvetésben igencsak visszavettem a kajára szánt pénzt, mert tele van a konyha alapanyagokkal. A terv, hogy januárban abból főzök, ami itthon van, így nem vész kárba a sok már megvett dolog, és pénzt is megtakarítok vele.


A konyhaszekrény mélyén találtam egy üveg édes-savanyú szószt, amit az Auchanban árulnak talán 300 Ft körüli áron. Ezt készítettem el ebédre. A mélyhűtőben volt egy kis darab csirkemell, azt felkockáztam, sóztam, borsoztam és olajon fehéredésig sütöttem. Erre ráöntöttem a szószt és a hússal összeforraltam. Közben megfőztem a rizst is és már ehettünk is.  Kb 20 perc alatt kész volt az étel, szóval ez nem csak olcsó, de gyors kaja is:)



Hogy mennyibe került?
Édes-savanyú szósz 300 Ft
Rizs kb. 120 Ft ( én kilós rizst szoktam venni, így a legolcsóbb. Ez a jázmin rizs ha jól emlékszem 450 ft/kiló áron volt és ebből használtam kb. az 1/4-ét.)
Hús kb. 30 dkg csirkemellvolt, ami kb. 450 ft. (1500 Ft/kg áron vettem utoljára csirkemellet)
Összesen: 870 Ft 
Ebből 1 adag : 220 Ft

1 megjegyzés:

  1. CASINO HOTEL - JSHOB - KT Hub
    JT 계룡 출장마사지 Marriott JB Marriott JB Marriott 동두천 출장마사지 JB Marriott JB Marriott JB 평택 출장샵 Marriott JB Marriott JB Marriott JB Marriott JB Marriott JB 진주 출장안마 Marriott JB Marriott JB Marriott JB Marriott JB Marriott JB Marriott 군산 출장안마 JB Marriott JB Marriott JB

    VálaszTörlés