2015. május 10., vasárnap

Elszámolás utánAkik érintettek a most zajló deviza hitelek elszámolásában, azok szerintem pontosan tudják, hogy mekkora sokk volt a levél elolvasása. Ezután a levél után már az ember nem dughatja vissza a fejét a homokba, hogy majd csak lesz valami. Tenni kell valamit, mert az nem lehet, hogy az egész életünk erről fog szólni, hogy nyögjük azt a réges-régi hibánkat.

Nálunk a számok megdöbbentőek: az autónkra felvett 1,5 millióból már befizettünk 2,1 milliót a 7 év alatt. Még hátra van 4 év, amiben még 3 milliót követel a bank! És ami a durva, hogy a törlesztő folyamatosan nő, az utolsó évben már 130-180ezer között van és a legutolsó részlet pedig 751.317 Ft lesz 2019.08.05-én.Nem tudom ki az aki ezt ki tudja fizetni, de mi biztosan nem?!

Írtunk panaszbeadványt a banknak az elszámolással kapcsolatban, de nem bízom már semmi jóban.
Olvasgatom a sok banki adós bejegyzéseit, hozzászólásait a különböző FB csoportokban és aki már előttünk jár az ügyében, azok sem írnak semmi megnyugtatót, csak, hogy húzzák az időt a bankok, a Pénzügyi Békéltető Testület határozata csak az adósra kötelező a bankra nem. Itt csak a pereskedés lenne a megoldás, de az meg rengeteg pénzbe kerül. A hírekből pedig azt hallom, hogy az autóhiteleket is forintosítani akarják, és ez azt jelenti, hogy ez a tartozásunk már kőbe lesz vésve, nem fogunk tudni vele semmit kezdeni.
Az egyetlen utat abban látom, hogy kiváltjuk ezt a hitelt valami olyannal, aminek a törlesztője fix. összegűen eloszlik és vállalható, illetve, hogy még tudatosabban kell a pénzügyeinkkel bánni:
ahol lehet ott összébb kell húznunk a nadrágszíjjat, és ahol csak lehet egy kis plusz bevételt szerezni, és ezeket mind a hiteltörlesztésbe rakni, hogy minél előbb megszabaduljunk tőlük.

Újra elkezdem hát írni a blogot, mert anno amikor írtam, sokkal jobban odafigyeltem a legapróbb kiadásra is, most az utóbbi hónapokban elkényelmesedtünk egy kissé.
Remélem velem tartotok!  
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése