2012. augusztus 28., kedd

Iskolakezdés pénztárcakímélően


Az iskolakezdés minden szülő rémálma, nálunk sincs ez másként. A 3 gyerkőcünkből 1 sulis van és 2 ovis. És bár a kicsiknek nem kell annyi minden, ilyenkor évszakváltáskor nekik is jóval több ruhára van szükségük.
Pár pénztárcakímélő ötlet a suli- és ovikezdésre:
- először is készíts listát, hogy mit kell venni
Vedd elő a szekrényből a hosszúnadrágokat, pulcsikat, kabátokat. Próbálja fel a gyerkőc, hogy lásd mi jó  még és mit kell venned. Írd össze egy lapra és szigorúan ez alapján vásárolj be. Pakold ki a gyerek íróasztalát is, a tavalyról megmaradt füzetek, vonalzók, hegyezők, jók lesznek idén is. Ezeket már is kipipálhatod a listádon:)
- ha meg tudod oldani, inkább hagyd otthon a gyerkőcöt és nélküle vásárolj. Mérd le a méreteket, ami a ruhavásárláshoz kell és centivel a kezedbe menj a boltba. Így tuti elkerülöd  a hisztit, amit a gyerkőc a méreg drága pólóért levágna és örülni fog annak is amit Te választasz neki.
- füzeteket, ceruzákat, tollakat, radírokat most az akciós áron vegyél 1-2 db-al többet, mint amennyit a tanár kér, így évközben, ha elfogyna, nem kell drágábban megvenned, lesz tartalékod.
- iskolaszerek beszerzése előtt nézz körül az interneten és hasonlítsd össze az árakat, óriási eltérések vannak az üzletek között pl. hátizsákok áránál stb.
- ruhavásárlásnál, aki nem ódzkodik a használt ruháktól, azok szeptember elején nézzék meg a kerületi művelődési házak kiírásait, mert ilyenkor tartják a baba-mama vásárokat, ahol olcsón lehet jó dolgokat kifogni.
- a tankönyv és az ebéd ára sajnos adott, de érdemes utána nézni, hogy akinek nagyon kevés a jövedelme az szociális alapon nem kaphat-e valamilyen kedvezményt. Nagycsaládosoknak az ebéd féláron jár, a tankönyv ingyen. Az igényléshez a családi pótlékról kell vinni igazolást, hogy 3 gyerekre kapod. A mi kerületünkben az egyedülálló szülő gyerekének ingyenes az ebéd és a tankönyv is. Tudom, hogy sokan nem szívesen kérnek ilyen kedvezményeket, de ha csak havi 8 ezret is spórolsz vele, az egy iskolai év alatt 80 ezer Ft, ami már jelentős!
- járj nyitott szemmel, figyelj az akciókra! Én például az iskolai felszerelést több részletben vettem meg. Mindenhol csak azt vettem, ami tényleg jó áron volt. Ne ess abba a hibába, hogy egy helyen megveszel mindent, mert nem biztos, hogy valóban mindenből az a legjobb ár, amennyiért ott megkapod.
- legyél kreatív! nem kell mindent készen venni, ha nincs rá pénzed. Tolltartót, hátizsákot, tornazsákot te magad is varrhatsz. Füzetekből is jó a legolcsóbb 29Ft/db áron, hisz úgy is becsomagolod, nem fog látszani. A csomagolást feldobhatod matricával, rajzzal vagy nyomdázással, amit a kicsi kiszínez. Nézd ezt a katicás füzetborítót, szuper olcsó megoldás, még is nagyon aranyos:
kép innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése