2012. december 4., kedd

Karácsony spórolósan

Itt a nyakunkon a karácsony. Rengeteg kiadással jár, mint minden évben. Jól átgondolva a kiadásokat, azért van, amin ilyenkor is lehet spórolni.

Érdemes előre kiszámolni, mennyi pénzünk van az ajándékokra. Átgondolni hány embert szeretnénk idén megajándékozni. Akinek lehet készítsünk saját kezűleg ajándékot, akinek viszont vásárolni szeretnénk, ott használjuk az ár összehasonlító oldalakat, mert jelentős eltérések vannak az üzletek árai között. ( hiperarak.hu , arukereso.hu , argep.hu )

Az ajándékok csomagolását idén oldjuk meg kreatívan. Használjuk a tavalyról maradt ajándékzacskókat.
De ha az nincs, akkor akár egyszínű papírba is csomagolhatunk, melyet mi díszítünk ki.
Felhasználhatjuk a kisebb-nagyobb dobozokat, amik a konyhai áruk után üresen maradnak.



Karácsonyi képeslapokra, ajándékkísérő kártyákra is kár pénzt adni, hisz mi is tudunk készíteni és még jobban is örül, aki kapja, ha látszik rajta, hogy saját készítésű. De ha nincs időd kézműveskedni, a neten rengetegféle nyomtatható képeslapot, ajándékkísérőt is találhatsz, ha van színes nyomtatód.

A karácsonyi menüt is érdemes időben átgondolni és az akciókat kihasználva megvenni a hozzávalókat.
Minden családnak megvannak a hagyományos karácsonyi ételei, amikről nem szívesen mondanának le, de arra figyeljünk, hogy olcsó, jó alapanyagokból főzzünk. Bár ilyenkor szokás többet főzni, hogy a váratlan vendégeknek is jusson, de aztán ezek a felesleges ételek rendre a szemétben végzik, ami csak felesleges pénzkidobás. Idén gondoljuk át mi mással kínálhatjuk meg a váratlanul érkezőket: apró szendvicsek és egy gyors pohárkrém vagy forró csoki süteményekkel ...

Szerintem minden a tervezésen múlik és azon, hogy átgondoljuk a lehetőségeinket és ahhoz mérten ünnepeljünk. Akkor elkerülhetjük a sok idegeskedést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése