Az eheti menü tervezését megint a kamra és a hűtő alapos átnézésével kezdtem, hogy azokból főzzek, ami itthon van. Szerencsére jól bevásároltam az előző hónapokban, sok elfekvő dolog van a szekrényekben, most azokat használom fel.
Hétfő: csirkepörkölt, tésztával, csalamádéval
Kedd: bableves, skót palacsinta
Szerda: sonkás rakott tészta,
Csütörtök: tojásropogós , rizs, saláta
Péntek: gyors tepsis burgonya
Szombat: tejfölös zöldborsó nokedlival
Vasárnap: gyors húsleves, sütőben sült hal, sült krumplival, sütőtökös golyók
A gyors húsleves receptje - Anyagi receptje a Hoxás spórolós fórumról Köszi a receptet!
Pár csepp olajon átpárolom a karikára vágott sárgarépát. (Ettől lesz szép színe a levesnek. )
Utánadobom a többi, zöldséget: fehérrépát, zellert és a kis
darabokra/szeletekre vágott cs. mellet. Ezzel is kevergetem egy kicsit ,
majd felöntöm a megfelelő mennyiségű vízzel. Beleteszek még
petrezselyemlevelet összekötözve, vöröshagymát bevagdosva vagy
félbevágva (a rövid főzési idő miatt csak így fő ki megfelelően az íze)
és a szokásos fűszereket.
Mivel a répa vékony karikákra van vágva és a cs. mell nagyon gyorsan
átfő, a leves szinte percek alatt elkészül. Nagyon szép, bármely
elegáns vendéglőben megállná a helyét!
Ja, és mielőtt kész, egy 5 perccel előtte bele lehet dobni egy marék zsenge, fagyasztott zöldborsót is!
Tényleg nagyon finom!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése