Címkék
- ajánló (25)
- akciók (62)
- csináld magad (7)
- ebéd 1000 forintból (4)
- egyéb költség csökkentő ötletek (10)
- extra bevétel (4)
- gyereksarok (7)
- heti menü (16)
- iskolakezdés (20)
- karácsony (1)
- költségvetés (7)
- nyereményjáték (1)
- nyomtatható kuponok (76)
- olcsó családi programok (24)
- olcsó receptek (22)
- ők így csinálják (3)
- rezsicsökkentő ötletek (4)
- takarékosság projectem (18)
- ünnepek (7)
2012. augusztus 26., vasárnap
Csontleves maradékból
Délután néztem a Spektrumon a River Cottage műsort és abban mutatta Hugh, hogy ő úgy főzi a csontlevest, hogy 2 maradék sült csirkének a csontjairól leszedi az összes kis hús cafatot, ami még rajta van. Azokat egytálételbe teszi. A maradék csontokat pedig jól bezöldségelve ( vöröshagyma, sárgarépa, zeller, babérlevél, szemes bors, zöld fűszerek) 2 liter vízzel felöntve felteszi főni. 1-2 óra alatt szép lassan gyöngyözve főzi, aztán leszűri és kész a csontleves. Tésztával tálalja. Vagy a másik változatban árpagyönggyel és laskára vágott káposztával főzi még pár percig és úgy tálalja.
Szóval ezentúl a sült csirke csontját ki ne dobjátok, tegyétek a mélyhűtőbe, amíg összegyűlik egy nagyobb adag és készítsétek abból a levest, biztos finom lesz!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése