2012. augusztus 26., vasárnap

Csontleves maradékból


Délután néztem a Spektrumon a River Cottage műsort és abban mutatta Hugh, hogy ő úgy főzi a csontlevest, hogy 2 maradék sült csirkének a csontjairól leszedi az összes kis hús cafatot, ami még rajta van. Azokat egytálételbe teszi. A maradék csontokat pedig jól bezöldségelve ( vöröshagyma, sárgarépa, zeller, babérlevél, szemes bors, zöld fűszerek) 2 liter vízzel felöntve felteszi főni. 1-2 óra alatt szép lassan gyöngyözve főzi, aztán leszűri és kész a csontleves. Tésztával tálalja. Vagy a másik változatban árpagyönggyel és laskára vágott káposztával főzi még pár percig és úgy tálalja.

Szóval ezentúl a sült csirke csontját ki ne dobjátok, tegyétek a mélyhűtőbe, amíg összegyűlik egy nagyobb adag és készítsétek abból a levest, biztos finom lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése