Dagasztás nélküli kenyér
Hozzávalók: 7,2 dl liszt, 3,6 dl víz,1,5 tk só, 1 és 1/4 teáskanál szárított élesztő.
Elkészítése:
Összekevertem a hozzávalókat és a letakart tálat egész éjjel
pihentettem (10-12 órát). Ezután másnap egy konyharuhát beszórtam
liszttel, erre ráborítottam a ragacsos tésztát, behajtogattam, ahogy a
videón látni és pihentettem még 1 órát. Eközben a sütőt 250 fokra
melegítettem, benne a jénai tállal, amiben majd sütni terveztem a
kenyeret. Amikor már kellően meleg volt a sütő betettem a tálba a
tésztát, a hajtott felével felfele, és először lefedve sütöttem 30
percig, utána fedő nélkül még 20 percet. Nekem ennyi idő alatt szép
ropogós kérgű, belül jó tömör kenyerem lett.
Ajánlom mindenkinek, hogy mielőtt nekiállna sütni, nézze meg a videót is, hogy lássa kb. milyen állagúnak kell lennie a tésztának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése