Túrógombóc
Hozzávalók:25 dkg túró
csipet só
1 ek. cukor
2 ek. búzadara
1 tojás
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítése: A túrót, a sót, cukrot, a búzadarát és a tojást összekeverjük. 15 percre betesszük a hűtőbe pihenni. Egy lábasban felteszünk vizet forrni, kevés sóval. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és a forrásban levő vízbe tesszük. Addig főzzük, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz tetejére.
Egy serpenyőben olajat melegítünk és erre teszünk zsemlemorzsát. Folyamatosan kevergetve szépen megpirítjuk a zsemlemorzsát és a gombócokat beleforgatjuk.
Tejföllel leöntve és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése